Opened 8 years ago

Last modified 8 years ago

#1856 new defect

Camera recording (H264 in MPEG-TS) does not play with native demuxer (mpegts)

Reported by: cehoyos Owned by: reimar
Priority: normal Component: demuxer
Version: HEAD Severity: normal
Keywords: Cc:
Blocked By: Blocking:
Reproduced by developer: Analyzed by developer:

Description

From incoming:
File plays fine with mplayer -demuxer lavf and ffplay, quits with -demuxer mpegts, tsprobe makes no difference:

$ mplayer first-3_MiB-panasonic-busker-video.MTS -demuxer mpegts
MPlayer SVN-r32789-4.4.5 (C) 2000-2011 MPlayer Team

Playing first-3_MiB-panasonic-busker-video.MTS.
TS file format detected.
VIDEO H264(pid=4113) AUDIO A52(pid=4352) SUB Teletext(pid=4608) PROGRAM N. 1
FPS seems to be: 50.000000
Load subtitles in ./
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 192.0 kbit/12.50% (ratio: 24000->192000)
Selected audio codec: [ffac3] afm: ffmpeg (FFmpeg AC-3)
==========================================================================
AO: [alsa] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
[h264 @ 0xd8fec0]cpb_count 33 invalid
[h264 @ 0xd8fec0]sps_id out of range
[h264 @ 0xd8fec0]non-existing SPS 0 referenced in buffering period
[h264 @ 0xd8fec0]non-existing SPS 32 referenced in buffering period
[h264 @ 0xd8fec0]non-existing PPS 0 referenced
[h264 @ 0xd8fec0]decode_slice_header error
[h264 @ 0xd8fec0]no frame!
Error while decoding frame!
[h264 @ 0xd8fec0]sps_id out of range
[h264 @ 0xd8fec0]non-existing SPS 32 referenced in buffering period
[h264 @ 0xd8fec0]non-existing PPS 0 referenced
[h264 @ 0xd8fec0]decode_slice_header error
[h264 @ 0xd8fec0]no frame!
Error while decoding frame!

...

[h264 @ 0xd8fec0]sps_id out of range
[h264 @ 0xd8fec0]non-existing SPS 32 referenced in buffering period
[h264 @ 0xd8fec0]non-existing PPS 0 referenced
[h264 @ 0xd8fec0]decode_slice_header error
[h264 @ 0xd8fec0]no frame!
Error while decoding frame!
[h264 @ 0xd8fec0]sps_id out of range
[h264 @ 0xd8fec0]non-existing SPS 32 referenced in buffering period
[h264 @ 0xd8fec0]non-existing PPS 0 referenced
[h264 @ 0xd8fec0]decode_slice_header error
[h264 @ 0xd8fec0]sps_id out of range
[h264 @ 0xd8fec0]no frame!
Error while decoding frame!
A: 0.9 V: 2.6 A-V: -1.658 ct: 0.000 42/ 42 ??% ??% ??,?% 0 0

Exiting... (End of file)

$ mplayer first-3_MiB-panasonic-busker-video.MTS -demuxer lavf
MPlayer SVN-r32789-4.4.5 (C) 2000-2011 MPlayer Team

Playing first-3_MiB-panasonic-busker-video.MTS.
libavformat file format detected.
[lavf] stream 0: video (h264), -vid 0
[lavf] stream 1: audio (ac3), -aid 0
[lavf] stream 2: subtitle (pgssub), -sid 0
LAVF: Program 1
VIDEO: [H264] 1280x720 0bpp 25.000 fps 0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
Load subtitles in ./
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 192.0 kbit/12.50% (ratio: 24000->192000)
Selected audio codec: [ffac3] afm: ffmpeg (FFmpeg AC-3)
==========================================================================
AO: [alsa] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [vdpau] 1280x720 => 1280x720 Planar YV12
A: 1.7 V: 3.1 A-V: -1.368 ct: -0.076 0/ 0 36% 14% 1.3% 1 0

Exiting... (Quit)

Change History (1)

comment:1 Changed 8 years ago by cehoyos

Sample moved to /samples/mplayer-bugs/bug1856

Note: See TracTickets for help on using tickets.