Opened 8 years ago

Closed 8 years ago

Last modified 8 years ago

#1932 closed defect (fixed)

VOBsub is ugly in MEncoder but good in MPlayer

Reported by: subjunk@… Owned by: reimar
Priority: normal Component: core
Version: HEAD Severity: normal
Keywords: Cc: compn, subjunk@…, lago@…
Blocked By: Blocking:
Reproduced by developer: Analyzed by developer:

Description

Here's what it looks like in MPlayer, which is good: http://i.imgur.com/7Zqvk.jpg
Then in MEncoder: http://i.imgur.com/tqlrm.png

I've tried with several of Sherpya's Windows builds (r30369, r32674 and r33574) as well as my own from r33647 and the result is the same with all of them.

The screenshot was taken from a video made with the following args:
mencoder inputfile.mkv -o vid.avi -nosound -ovc lavc

Change History (6)

comment:1 Changed 8 years ago by subjunk@…

  • Cc subjunk@… added

comment:2 Changed 8 years ago by compn

  • Cc patriotact@… added

i wonder if -spuaa would help , or if thats mplayer only option?

comment:3 Changed 8 years ago by subjunk@…

Hi Compn, good to see you again :)
I should have mentioned that I tried spuaa but it made no difference; at 4 it was a blurred version of the same thing, and at 3 it was the same.
I didn't try lower values, though.

comment:4 Changed 8 years ago by reimar

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed

Mencoder didn't process palette for embedded vobsubs.
Fixed in SVN r433665.

comment:5 Changed 8 years ago by subjunk@…

Just tested and it works great, thanks a lot for the speedy work!

comment:6 Changed 8 years ago by reimar

  • Cc lago@… added
Note: See TracTickets for help on using tickets.