Opened 6 years ago

Last modified 5 years ago

#2074 new defect

Mplayer crash in Smplayer .80.

Reported by: majin_snake@… Owned by: reimar
Priority: normal Component: core
Version: unspecified Severity: normal
Keywords: Cc:
Blocked By: Blocking:
Reproduced by developer: Analyzed by developer:

Description

Anyway.. I experience crashes playing videos in Smplayer Version .80. Latest one. The video file is part of a project for my Engineering class at college. Anytime, the video finishes it halts. Finally when Windows decides to kill the program, it produces a screeching sound that can only be fixed by a reboot. I may have to find another video player. I downloaded the latest mplayer binary and replaced that with my installation mplayer directory that is located in Smplayer .80 folder. It didn't resolve my problem. I have had this problem with mplayer for 3 months and since it says Mplayer crashed. I reported it here. If I am wrong to report this as an issue, or the latest mplayer isn't to be extracted to that location as stated above. Smplayer bug thread said to report all problems with mplayer here as they have no development with it on their own page. Apologies.

Regards

My log file. Exit code - 62097.

C:/Program Files (x86)/SMPlayer/mplayer/mplayer.exe -noquiet -nofs -nomouseinput -sub-fuzziness 1 -identify -slave -vo direct3d -ao dsound -nokeepaspect -priority abovenormal -framedrop -nodr -double -wid 1377742 -monitorpixelaspect 1 -ass -embeddedfonts -ass-line-spacing 0 -ass-font-scale 1 -ass-styles C:/Users/daewoo/.smplayer/styles.ass -fontconfig -font Arial -subfont-autoscale 0 -subfont-osd-scale 20 -subfont-text-scale 20 -subcp ISO-8859-1 -vid 0 -aid 1 -subpos 100 -volume 100 -nocache -osdlevel 0 -vf-add screenshot -slices -channels 2 -af scaletempo,equalizer=0:0:0:0:0:0:0:0:0:0 -softvol -softvol-max 110 D:/College stuff/Engineering Project Video. Final edit.avi [Oj]/Engineering Project Video. Final edit.avi

MPlayer Sherpya-SVN-r34401-4.6.2 (C) 2000-2011 MPlayer Team
SSE supported but disabled
SSE2 supported but disabled
Setting process priority: abovenormal

181 audio & 389 video codecs

Playing D:/College stuff/Engineering Project Video. Final edit.avi [Oj]/Engineering Project Video. Final edit.avi
AVI file format detected.
ID_VIDEO_ID=0
[aviheader] Video stream found, -vid 0
ID_AUDIO_ID=1
[aviheader] Audio stream found, -aid 1
VIDEO: [XVID] 720x420 24bpp 23.976 fps 919.3 kbps (112.2 kbyte/s)
Load subtitles in D:/College stuff/Engineering Project Video. Final edit.avi [Oj]/
ID_FILENAME=D:/College stuff/Engineering Project Video. Final edit.avi [Oj]/Engineering Project Video. Final edit.avi
ID_DEMUXER=avi
ID_VIDEO_FORMAT=XVID
ID_VIDEO_BITRATE=919344
ID_VIDEO_WIDTH=720
ID_VIDEO_HEIGHT=420
ID_VIDEO_FPS=23.976
ID_VIDEO_ASPECT=0.0000
ID_AUDIO_FORMAT=85
ID_AUDIO_BITRATE=128000
ID_AUDIO_RATE=0
ID_AUDIO_NCH=0
ID_START_TIME=0.00
ID_LENGTH=1435.23
ID_SEEKABLE=1
ID_CHAPTERS=0
Opening video filter: [ass auto=1]
[ass] auto-open
Opening video filter: [screenshot]
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Unsupported PixelFormat? 61
Unsupported PixelFormat? 53
Unsupported PixelFormat? 81
Selected video codec: [ffodivx] vfm: ffmpeg (FFmpeg MPEG-4)
==========================================================================
ID_VIDEO_CODEC=ffodivx
==========================================================================
Requested audio codec family [mpg123] (afm=mpg123) not available.
Enable it at compilation.
Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, floatle, 128.0 kbit/4.17% (ratio: 16000->384000)
ID_AUDIO_BITRATE=128000
ID_AUDIO_RATE=48000
ID_AUDIO_NCH=2
Selected audio codec: [ffmp3float] afm: ffmpeg (FFmpeg MPEG layer-3 audio)
==========================================================================
AO: [dsound] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
ID_AUDIO_CODEC=ffmp3float
[Mixer] No hardware mixing, inserting volume filter.
Starting playback...
[mpeg4 @ 013781c0]Invalid and inefficient vfw-avi packed B frames detected
Movie-Aspect is 1.71:1 - prescaling to correct movie aspect.
ID_VIDEO_ASPECT=1.7143
[swscaler @ 0135ae40]using unscaled yuv420p -> rgb24 special converter
VO: [direct3d] 720x420 => 720x420 Planar YV12

[mp3float @ 013781c0]Header missing

[mp3float @ 013781c0]Header missing

[mp3float @ 013781c0]Header missing

[mp3float @ 013781c0]Header missing

[mp3float @ 013781c0]Header missing

[mp3float @ 013781c0]Header missing

[mp3float @ 013781c0]Header missing

[mp3float @ 013781c0]Header missing

[mp3float @ 013781c0]Header missing

[mp3float @ 013781c0]Header missing

[mp3float @ 013781c0]Header missing

[mp3float @ 013781c0]Header missing

[mp3float @ 013781c0]Header missing

[mp3float @ 013781c0]incomplete frame

Windows 7 x64. Service pack 1.

Case - Coolermaster CM-690
Motherboard - AsRock? Extreme3.
CPU - AMD Bulldozer 6 core cpu. FX-6100
Fan - Coolermaster HYPER 212+ EVO.
Ram - 2 Sticks of 4GB Gskill ram. Sniper kind.
Graphics - 2 6770 ATI/AMD CARDS
PSU - Coolmax 950 watts

Change History (2)

comment:1 Changed 6 years ago by majin_snake@…

Disregard that Exit code. I get this error when trying to open recent video files in smplayer which that program states that mplayer has crashed with a popup box stating the exit code.

Exit code - 62097.

comment:2 Changed 5 years ago by reimar

Ups, this one got quite old without a reply. Can you provide a (partial) sample file? It looks like MPlayer does not like the audio.
Also just trying to play it without all those options that SMPlayer adds is a good idea.
Also -demuxer lavf might be worth a try.

Note: See TracTickets for help on using tickets.