Opened 14 years ago

Last modified 8 years ago

#396 closed defect (invalid)

faad audio is played at half speed.

Reported by: tomasgroth@… Owned by: alex@…
Priority: normal Component: ad
Version: HEAD Severity: normal
Keywords: Cc: compn, a.p.hirst@…
Blocked By: Blocking:
Reproduced by developer: Analyzed by developer:

Description

faad audio in the high definition trailers from apple.com/trailers is played at
half speed.
example: http://www.apple.com/trailers/fox/ice_age_2/hd/

tried to upload a file to incoming, but ftp didn't like me...

mplayer version:
MPlayer dev-CVS-051022-20:17-4.0.3 (C) 2000-2005 MPlayer Team
CPU: Advanced Micro Devices Duron/Athlon? 4/MP/XP Palomino (Family: 6, Stepping: 2)
Detected cache-line size is 64 bytes
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 1 SSE2: 0
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 3DNow 3DNowEx SSE

Change History (3)

comment:1 Changed 14 years ago by tomasgroth@…

  • Resolution set to invalid
  • Status changed from new to closed

I was using the external faad2-lib, when switvhing to the internal faad2-lib the
problem vanished.

comment:2 Changed 9 years ago by a.p.hirst@…

  • Cc a.p.hirst@… added
  • Resolution invalid deleted
  • Status changed from closed to reopened

Using recent SVN build patched for libva/vaapi (r31027); same problem occurs with some MKV files' audio. I made an UbuntuForums? post here: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1469500 detailing my problem.

If I need to submit more information before anyone can know what's wrong; just ask me what I should provide. :)

~ Adam

comment:3 Changed 8 years ago by compn

  • Resolution set to invalid
  • Status changed from reopened to closed, patriotact@gmail.com

as those apple trailers work fine for everyone else. and adam doesnt give any samples at all. i'd say its either your mplayer setup (wrong ao? try -ao oss or -ao alsa) or your soundcard+drivers (try mplayer -af resample=44100 ).

Note: See TracTickets for help on using tickets.