Opened 13 years ago

Last modified 7 years ago

#239 new defect

subtitles either on or off; loud sound after "Coudn't find matching filter ..."

Reported by: tobiasreif@… Owned by: reimar
Priority: normal Component: ao
Version: 1.0pre6 Severity: normal
Keywords: Cc:
Blocked By: Blocking:
Reproduced by developer: Analyzed by developer:


Example DVD: Kill Bill Volume 2

On Windows in InterVideo? WinDVD, with default settings (no options changed =
subtitles and audio set to English), I get (generally) no subtitles (they aren't
required as long as there's English audio), but each time someone speaks in a
non-English language (eg when the martial arts master with the long white beard
speaks in scene 8), English subtitles are displayed (great).

In MPlayer this doesn't work.

The steps:

  1. insert Kill Bill Volume 2; command "gmplayer"
  2. rightclick on movie screen -> DVD -> Open disc
  3. the movie is played: English audio, no subtitles (so far so good)
  4. As soon as the martial arts master with the long white beard speaks I need English subtitles (which I get in WinDVD). So I rightclicked on the movie screen and clicked on DVD -> subtitle languages -> English

  • MPlayer skips to the beginning of scene 8 (shouldn't happen)
  • the window gets resized
  • a window pops up "Coudn't find matching filter/ao format!"
  • a horrible and very loud sound starts and doesn't stop (I had the sound on the HiFi?, it shocked me, it would be great if stuff like this would never happen, even when there's a problem)
  • English subtitles are displayed for *all* spoken text. I want them only for non-English spoken text (as is default in WinDVD) because I'd like to see the whole movie screen whenever possible, and get subtitles only when necessary. (I don't need subtitles for English text)

Suse 9.1, MPlayer 1.0pre6-3.3.3

Change History (1)

comment:1 Changed 7 years ago by compn

  • Owner changed from alex@… to reimar
Note: See TracTickets for help on using tickets.